Däckbalansering i Växjö

Att balansera däck

Hos Däckbolaget i Växjö kan du balansera däcken på ditt fordon. Däckbalansering gör körturen till en behaglig upplevelse och minskar slitaget på bilen. Det kan löna sig att investera i balansering av däcken om man känner av vibrationer i bilen när man kör. Alla hjul till personbilar balanseras idag. Även om bilens däck nyligen har balanserats så kan man behöva göra om det. Det händer att någon balanseringsvikt lossnar, eller att annat slitage uppstår. Obalans mellan däcken påverkar inte bara styrningen, utan sliter i längden också ut fjädringen och gummit i däcken.

Man bör alltid kontrollera däckens balans när man byter däck från vinterdäck till sommardäck och vice versa vid årstidsväxlingarna.

Vid däckbalansering tar man bort gamla balanseringsvikter från hjulet och placerar därefter hjulet i en maskin. Denna maskin noterar statisk och dynamisk obalans. Sedan placeras vikter på hjulet utifrån maskinens uppgifter. När obalansen hos däcket har neutraliserats, så varken hoppar eller vibrerar däcket i sidled.

Förr användes blyvikter, men numera är de oftast av stål eller zink. Problem med däckbalansen kan också bero på att däcket slitits ojämnt på grund av till exempel dåliga stötdämpare. En skadad fälg kan också skapa obalans. Vår kunniga personal kan hjälpa till med att rätta till sådana fel innan själva däckbalanseringen.

Vi gör din körning säkrare

Kör du med rätt däck eller är det dags att byta? Titta in till oss på Däckbolaget så hjälper vi er med att få rätt däck på bilen. Kontakta oss idag! Beställer man däck och fälgar genom Däckbolaget sker leverans samma dag. Om vi inte har specifikt däck eller fälg hemma, sker leverans dag efter vid beställning innan middag.

Vad kostar däckbalansering?

Det behöver inte bli dyrt att kontrollera balansen mellan däcken på ditt fordon. Om du har frågor om vad däckbalansering kostar ta kontakt med oss på Däckbolaget i Växjö så får du aktuella prisuppgifter. 

Däckbalansering är viktigt för både körupplevelsen och säkerheten. Se till att boka en tid om du känner att bilen ”drar snett”. En bil som utsatts för minimalt slitage håller också bättre i längden och du slipper vibrationer i ratten när du kör. Det är väl värt pengarna att ligga stadigt på vägen under körningen.

Däckbolaget i Växjö däckbalanserar

Delbetala med Däckteam Mastercard

Hos oss finns möjlighet att dela upp betalningen. Beroende på vilken verkstad som utför tjänsterna så finns flera olika alternativ inför betalningen. Du kan välja mellan till exempel räntefritt, lägre månadskostnad eller några månader betalningsfritt.

Vid delbetalning genom Santander Consumer Bank så skickas ett kort ut. Det är kopplat till antingen Mastercard eller Visa. Om du funderar på att anlita Däckteams verkstäder återkommande, eller i andra frågor än däckbalansering, så kan du handla förmånligt med dessa kort.

Däckbolaget i Växjö Däckteam
BF Goodrich
Bandag
Barum
Boss
Bridgestone
Continental
Dunlop
Colmec Ecotire
Falken
Firestone
Gislaved
Goodyear
Jinyu
Kleber
Matador
Michelin
Nokian
OCL Brorssons
Point S
Rautamo
SAILUN
Special Wheels
TAURUS
Vossen
Yokohama