Däck i Växjö

Däck för alla fordon

Vi erbjuder ett brett sortiment av däck från flera av marknadens ledande leverantörer. På så vis får du ut det allra bästa av ditt fordon. Vi har vinterdäck och sommardäck och du är välkommen in till oss för att välja däck. Vi hjälper mer än gärna till med att hjälpa dig välja rätt däck. Varmt välkommen in!

Däck – smådäck till entreprenaddäck

Hos oss på Däckbolaget hjälper vi dig med alla sorters däck, allt från smådäck till skottkärran till stora entreprenaddäck. Vi har ett stort utbud av sommar och vinterdäck och vi hjälper dig gärna att hitta rätt i djungeln av däck som finns. Det är mycket att tänkaa på när man ska välja däck till sin bil. Det är storleken på däcken, det är hastighetsindex och belastningsindex osv. Ett däck består av flera olika märkningar. Några av dem förklaras nedan. Men det är en djungel och vi hjälper er mer än gärna. Ring eller maila så svarar vi på alla dina frågor. 

När man köper nya däck behöver man även ha koll på om ens bil har olika storlekar på fram och bakdäcken. Man kanske även vill veta när tillverkades och det kan man också utläsa på däcket

Mönsterdjup på sommardäck och vinterdäck

Viktigt är även att ha koll på mönsterdjupet på däcken, lagen säger att det ska vara minst 1,6 mm på sommardäck och minst 3 mm på vinterdäck. Vi rekommenderar dock att man byter  innan för att ju mindre mönsterdjup desto mindre kontakt med vägen har däcken och desto längre bromssträcka får man.

Däckbolaget i Växjö har däckhotell

Däck, däckprestation och jämförelse

2012 lanserades EU-däckmärkning för att kunderna lättare ska kunna utläsa hur ett däck presterar jämfört med andra. Märkningen visar hur bra däcken är på vått underlag, hur energieffektiva de är och hur mycket däcken låter.

EU däckmärkning