BEVARA DÄCKEN

Att behöva köpa nya däck varje säsong är både dyrt och onödigt. Genom att ta hand om de däck du redan har så kan du se till att de räcker länge och håller sig i ett gott skick. Att bara lämna däcken i garaget duger inte, de blir hårda och tappar former.

Du upplever snabbt att körningen blir märkbart sämre. Ett däck som inte är förvarat på rätt sätt blir en risk både för dig och för andra förare. Ett däckhotell ser till att däcken håller så länge som möjligt.

TA HAND OM DÄCKEN

Det finns många saker att tänka på för att ta hand om däcken på ett korrekt sätt. Du behöver ha rätt verktyg för att lossa på fälgen och bultarna. Genom att göra rent hjulbultarna gör du det lättare för dig inför nästa däckbyte. Fyll på med ett halvt kilo lufttryck för att se till att däcken håller formen när de inte används. Sedan är det bra att göra rent däcket ordentligt innan du förvarar allihop i ett svalt och framför allt torrt utrymme.

Glöm heller inte bort att märka däcken så att de kommer på rätt ställe efteråt. Låter det jobbigt? För många kan det nog vara det, att hålla koll på hela processen och dessutom göra det rätt är inte alltid det lättaste.

ETT BEKYMMER MINDRE

Med ett däckhotell behöver du inte oroa dig för detta överhuvudtaget, du lämnar bara in däcken direkt efter bytet och så är det klart. Ge dig själv ett bekymmer mindre och hitta ett prisvärt däckhotell som är nära dig redan idag. Med ett däckhotell så tjänar du in tiden du slipper lägga på att byta, underhålla och sedan förvara däcken själv. Dessutom sparar du in på däckkostnaderna då däcken håller längre.

Kolla upp vilka däckhotell som finns tillgängliga närmast dig och håll ögonen öppna för eventuella erbjudanden eller kampanjer. Du kan även låta verkstaden balansera däcken när det är dags för bytet.

NITROGEN
SER TILL ATT HJULEN HÅLLER FORMEN

För att verkligen se till att hjulen håller sin form så kan du be verkstaden fylla däcken med nitrogen, det vill säga kvävgas. Eftersom molekylerna hos kväve är större än hos syre så läcker de inte lika lätt igenom gummit hos däcket. Trycket i däcket håller sig jämt även när temperaturerna sjunker. Dessutom så är det bättre för miljön att använda sig av kvävgas. Med kvävgas kan du öka däckets livslängd med cirka 25%. Sök upp ett däckhotell nu så är du redo för nästa däckbyte.